Hogyan lehetnék boldog? Hogyan érhetném el a céljaimat?

Hogyan tudnám megváltoztatni az életemet?

Hogyan vehetném a kezembe az életem irányítását?


A Minőségi Élet Titka

Általánosságban elmondhatjuk, hogy minden ember boldog, minőségi életre vágyik, de csak néhányan képesek elérni a céljaikat.

Felmerül a kérdés: Néhány ember miért sikeresebb az élet egy-egy területén, mint a többiek?

Talán ezek az emberek okosabbak, vagy talán csak szerencsésebbek, mint a többiek? Nem hinném. „Biztos csak szerencséjük volt”- vágja rá ilyenkor az átlagember. De valóban ilyen egyszerű lenne a dolog?

Minden ember arra törekszik, hogy elérje a céljait, a legtöbb esetben mégis újra és újra kudarcot vallanak. Mintha legjobb igyekezetük ellenére is valami titokzatos erő folyamatosan szabotálná terveiket. Vajon miért van ez így?

Ha tudni akarod a választ olvass tovább!

Azt hiszed, hogy ennek bármi köze van az intelligenciához vagy a magas iskolai végzettséghez? Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, aki kiemelkedő intellektuális képességekkel rendelkezett, ennek ellenére az életük egy kudarc volt.

Akkor vajon mi lehet az a rejtélyes dolog, ami sikeressé vagy sikertelenné tesz valakit az életben?

A válasz: a TUDATALATTID

Jobban mondva azok a tudatalattiban lévő programok, melyek hatással vannak életed minden területére, anélkül, hogy egyáltalán tudatában lennél a létezésüknek.

Az elme részei

Elmédnek két részét különböztethetjük meg: a tudatos elmét és a tudatalattit.

Ez a két rész teljesen különböző módon működik.

A tudatos elméddel képes vagy gondolkodni, tervezni, és problémákat megoldani.

Tudatalattid ezzel szemben nem végez összehasonlításokat, nem tárja fel az ellentmondásokat és nem mérlegel. Tudatalattid csupán reagál a tudatod által továbbított benyomásokra.

Nem részesíti előnyben az egyik vagy a másik cselekvési lehetőséget. Nem mérlegeli a dolgokat, mint ahogyan azt a tudatos elméd teszi.

Olyan a tudatalattid, mint a termőföld, amely a és a rossz magokat egyaránt befogadja és kihajtatja. A káros, romboló gondolatok tudatalattidban is rombolnak, s kellő időben a jellegüknek megfelelő tapasztalatok alakjában öltenek testet.

Sokan és sokat beszéltek már a tudatalattinkról, amely az életünk lényeges, meghatározó tényezője. Lássuk hát, hogyan is kerülnek be a tudatalattiba bizonyos gondolatok, programok, hitek és hitrendszerek.

Ez a folyamat még kora gyermekkorban veszi kezdetét. A kisgyerekek tudatalattija olyan, mint egy szivacs – mindent magába szív. A gyermek körülbelül 7 éves koráig nem képes tudatosan eldönteni, egy állításról, hogy az igaz vagy téves.

A tudatalatti nem képes mérlegelni, és nem képes a bejutó információkat értékelni sem. A tudatalatti egy dolgot tud: Végrehajtani a benne lévő programok utasításait.

( Vagyis ebből a szempontból olyan, mint egy számítógép, ami csak a beletáplált parancsokat hajtja végre.)

A tudatalattiban lévő programokat nevezhetjük egész egyszerűen hiteknek is. ( Sokan a hiedelem vagy a meggyőződés kifejezést használják a hit kifejezés helyett, de valójában ugyanarról a dologról beszélünk.)

A hit egy olyan elképzelés, amit igaznak tartasz.

Most akkor vizsgáljuk meg hogyan is kerülnek bele a gyermek tudatalattijába ezek a hitek.

A gyermek főleg életének első pár évében rendkívüli mértékben függ szüleitől, az élete is a szülei gondoskodásától függ. A kisgyerek számára a szülei nagyoknak  és erőseknek tűnnek, hiszen ők biztosítják a gyermek számára a túléléshez szükséges dolgokat. A gyermek tudatalattija pedig mérlegelés nélkül elfogad mindent, amit a szülei mondanak. Elsősorban az olyan gondolatok kerülnek be a gyermek tudatalattijába, amelyeket a szülei gyakran mondanak.

Nézzünk erre pár példát.

„Az élet nehéz” – tegyük fel, hogy ez volt az apa szavajárása (és a tudatalatti hite az élettel kapcsolatban.) Minden bizonnyal több százszor hallotta tőle ezt a gyermeke mire felnőtt. Ez a hit a gyermek tudatalattijában is nyilván mélyen gyökeret vert, az ismétlések hatására.

Vagy egy személyes kedvencem: „Szegények vagyunk, de legalább becsületesek.”  Mondanom sem kell, hogy ez a hit egyértelműen azt sugallja, hogy aki viszont gazdag, az nem becsületes. Így a gyermekben negatív értékítélet alakul ki a pénzzel és a gazdagsággal szemben, és emiatt tudat alatt ellenérzései lesznek ezekkel szemben. Meg persze a gazdag emberekkel szemben is.

Természetesen a gyermek nem csak szüleitől tud átvenni új hiteket, (melyek azután a tudatalattijába süllyednek), hanem más emberektől is, de legalapvetőbb hiteinket ettől függetlenül szüleinktől vesszük át életünk első hét évében.

Emellett a kisgyerekek sok esetben érzelmileg azonosulnak bizonyos hitekkel, elképzelésekkel. Előfordul, hogy ezeknek nincs sok közük a valósághoz, mégis rendkívül nagy károkat tudnak okozni ezek az azonosulások. Az egyik kliensem súlyos önértékelési problémái például arra voltak visszavezethetőek, hogy csecsemő korában az anyukájának elapadt az anyateje, és emiatt érzelmileg azzal azonosult, hogy „ anya nem szeret, anya nem véd meg engem, anya számára nem vagyok fontos.”

Életünk során természetesen mindig újabb és újabb hitekkel azonosulunk azáltal, hogy egyetértünk az adott állítással, vagy csak éppenséggel elfogadjuk azt. Emellett felnőtt korban is tudunk érzelmileg azonosulni hitekkel. Ez általában olyankor történik, amikor rossz passzban vagyunk, érzelmileg a padlón vagyunk, vagy nagyon el vagyunk keseredve.

Tudatalattink pedig olyan, mint a dzsinn a mesében, aki azt mondta Aladdinnak „Amit csak kívánsz én teljesítem gazdám”

Vegyük az egyik fenti példát: „Az élet nehéz” – tudatalattid dzsinnje pedig válaszol rá:

 „ Értettem, és azonnal el is kezdem végrehajtani a parancsot.”

Nos így lesz nehéz annak az embernek az élete, aki a fenti hittel azonosult.(vagyis tudatosan vagy tudattalanul egyetértett vele, vagy elfogadta azt.)

A világ szó szerint a tükröd, amely lehetővé teszi, hogy megtapasztald a fizikai síkon azt, amit a saját igazságodnak tartasz, amíg meg nem változtatod.

Vagyis a hiteink (tudatalattink tartalma) alakítják személyes valóságunkat.

 

Példák hitekre:

1.Saját magunkra vonatkozó hitek  pl. Nem vagyok elég tehetséges, könnyen megbetegszem, nem vagyok elég jó, bármit teszek nem tudok lefogyni

2.Másokra vonatkozó hitek pl. az emberek gonoszak, nem szabad megbízni senkiben, mert átvernek stb.

3.A Világra vonatkozó hitek pl. az élet nehéz, az élet igazságtalan, mindig a jó emberekkel történnek rossz dolgok stb.

Szakmai Cikkeim

3 bizonyíték hiteink teremtő erejére

3 bizonyíték hiteink teremtő erejére

Néhány hete találkoztam egy régi ismerősömmel, és beszéltem neki a Tudatszinkronizációról. Rövid gondolkodás után a következőt mondta: „No de én nem hiszem el, hogy a tudatalattiban lévő hitek bármilyen hatással is lehetnek az életemre! Van erre valami bizonyítékod?”...

Te kire hallgatsz?

Te kire hallgatsz?

Ez egy nagyon fontos kérdés, ha boldog és sikeres életet szeretnél élni. Felmerül a kérdés, hogy egy ember mi alapján dönt arról, hogy kire hallgasson? Sajnos sokan, még manapság is vakon hisznek a tekintélyeknek, és hallgatnak rájuk anélkül, hogy egy kicsit...

Illúzió vagy valóság?

Illúzió vagy valóság?

Mottó: Az egyetlen valóság a TE megélésed. Végezzünk el egy agyunkkal kapcsolatos kísérletet. Hunyd be a szemed, és képzelj el egy fél citromot a kezedben. Képzeld el, ahogy beleharapsz, és a savanyú lé szétárad a nyelveden. Mit tapasztalsz? Nyilván nő a...

A betegségek valódi oka

A betegségek valódi oka

Mind az orvosok, mind a természetgyógyászok ugyanabból a alapfeltevésből indulnak ki: a betegség valami természetellenes, rendellenes, rosszindulatú dolog, mely azért jött létre, hogy megnyomorítson vagy elpusztítson minket. Feltételezésük szerint a betegségek...

Pin It on Pinterest