A Minőségi Élet Receptje

„Amit a tudatos elméd el tud képzelni, és a tudatalattid el tud hinni, azt meg is tudod valósítani!”

Ennek az a magyarázata, hogy a tudatalatti úgy működik, mint egy mágnes, ami magához vonzza azt, ami hozzá hasonló. A tudatalattiban lévő hitek megteremtik azt a valóságot, ami nekik megfelel.

Ha van egy meghatározott hited a tudatalattidban, akkor ez a hit egyértelműen meg fogja határozni a tapasztalataidat, vagyis olyan embereket és helyzeteket fogsz magadhoz vonzani, amelyek megfelelnek a hitednek.

Ez a törvényszerűség lényegében a Vonzás törvénye, ami akkor is működik, ha nem hiszünk benne. Ebből következik, hogy nem elég tudatosan akarni a sikert, mivel mindig azt tapasztaljuk meg az életünkben, amit tudat alatt hiszünk.

A vonzás törvényével kapcsolatban azonnal szeretnék itt egy hatalmas félreértést tisztázni. A Titok című film (és könyv) egyértelműen hamis színben tünteti fel ezt a törvényszerűséget.

Ha kételkedés nélkül elhiszed azt, amit benne olvasol, akkor garantáltan elvágod magad egy jobb, minőségibb élet lehetőségétől.

Ha megkérdezel pár embert arról, hogy miről is szól a Titok című film/könyv azonnal rá fogják vágni a választ:

– Ahhoz, hogy elérd a céljaidat nem kell tenned semmit, csak el kell képzelned a vágyott állapotot, hogy bevonzd azt az életedbe!

Sajnos ez nem ilyen egyszerű!

A film/könyv azt állítja, hogy:

Nem is kell változnod, nem is kell kimozdulnod a kényelmi zónádból – elég, ha pozitívan gondolkodsz, és kéred az univerzumtól.

Ébresztő

Mindenki, akinél kopogott már az univerzum, hogy “itt a cucc, amit kértél”, az hagyja abba az olvasást.

Mindenki, aki elolvasta A Titkot, és ma se nem gazdagabb, se nem boldogabb, se nem csökkentek a problémái – olvassatok tovább az egyetlen megoldáshoz!

Vagyis mi a minőségi élet biztos receptje? Nyilvánvalóan a tudatalatti hiteink beazonosítása és a céljainkkal ellentétes hitek törlése!

A következő kijelentésem nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog:

Cselekedned is kell ahhoz, hogy elérd a céljaidat.

Más kérdés, hogy tudatalattid átprogramozása után elképesztő mértékben megnövekszik sikered valószínűsége.

Ha tudat alatt azt hiszed, hogy az “élet nehéz”, akkor ez a hit meg fogja teremteni a neki megfelelő tapasztalatokat, és az életed valóban nehéz lesz.

Olyan emberekkel és helyzetekkel fogsz találkozni, akik valóban meg fogják nehezíteni az életedet.

Ha van egy olyan tudatalatti hited, amely szerint a “pénzért nagyon keményen meg kell dolgozni”, akkor Neked valóban nagyon keményen kell majd dolgoznod a pénzért, mert ez a valóság felel meg a hitrendszerednek.

Ezzel azt akarom mondani, hogy ha nem olyan az életed, mint amilyenre vágysz, akkor semmi értelme nincs másokat okolnod ezért! Ha minőségi életet szeretnél élni, akkor először is el kell jutnod a következő felismerésre, és meg is kell ezt értened:

„A tudatalatti hiteid hozzák létre a személyes valóságodat!”

Ha feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy mi volt előbb, a hit, vagy a tapasztalat, akkor a megdöbbentő válasz az, hogy természetesen a hit. Bármilyen hihetetlen, a hiteink hozzák létre a tapasztalatainkat és nem pedig fordítva. Tehát mindig azt tapasztaljuk meg az életben, amit hiszünk.

Egyszer egy beszélgetés során azt mondtam egy ismerősömnek, hogy a hiteink hozzák létre a valóságunkat. Erre a kijelentésemre a következőt mondta nekem:

„Én soha nem gondoltam, hogy ilyen lesz az életem, mégis ezt a valóságot tapasztalom meg napról napra!”

Azt kell megérteni, hogy a valóságodat a tudatalatti hiteid hozzák létre, nem pedig a tudatalatti hiteidről alkotott gondolataid vagy elképzeléseid.

Az emberek nagyon gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy mit is hisznek valójában, mert a hitek egy része láthatatlan hit. Valamikor régen azonosultál egy hittel és jelenleg ezen a hiten, mint szűrőn keresztül érzékeled a valóságodat.

Ezek a láthatatlan hitek olyan régen beépültek a tudatalattinkba, hogy gyakran nem is hiteknek, hanem egyszerűen ismert tényeknek tekintjük őket.

Lehet, hogy tudatosan azt mondogatod magadnak, hogy az élet folyamatos gyarapodás, mert olvastál néhány személyiség-fejlesztéssel foglalkozó könyvet.

De fel kell ismerned, hogy az életedet nem a tudatos gondolataid, hanem a tudatalatti hiteid alakítják olyanná amilyen.

Szakmai Cikkeim

3 bizonyíték hiteink teremtő erejére

3 bizonyíték hiteink teremtő erejére

Néhány hete találkoztam egy régi ismerősömmel, és beszéltem neki a Tudatszinkronizációról. Rövid gondolkodás után a következőt mondta: „No de én nem hiszem el, hogy a tudatalattiban lévő hitek bármilyen hatással is lehetnek az életemre! Van erre valami bizonyítékod?”...

Te kire hallgatsz?

Te kire hallgatsz?

Ez egy nagyon fontos kérdés, ha boldog és sikeres életet szeretnél élni. Felmerül a kérdés, hogy egy ember mi alapján dönt arról, hogy kire hallgasson? Sajnos sokan, még manapság is vakon hisznek a tekintélyeknek, és hallgatnak rájuk anélkül, hogy egy kicsit...

Illúzió vagy valóság?

Illúzió vagy valóság?

Mottó: Az egyetlen valóság a TE megélésed. Végezzünk el egy agyunkkal kapcsolatos kísérletet. Hunyd be a szemed, és képzelj el egy fél citromot a kezedben. Képzeld el, ahogy beleharapsz, és a savanyú lé szétárad a nyelveden. Mit tapasztalsz? Nyilván nő a...

A betegségek valódi oka

A betegségek valódi oka

Mind az orvosok, mind a természetgyógyászok ugyanabból a alapfeltevésből indulnak ki: a betegség valami természetellenes, rendellenes, rosszindulatú dolog, mely azért jött létre, hogy megnyomorítson vagy elpusztítson minket. Feltételezésük szerint a betegségek...

Pin It on Pinterest