A mikrobák csíralemez központú rendszere

 

Hamer doktor felismerte, hogy még a mikroorganizmusok is (gombák, baktériumok, vírusok) szigorúan csíralemez származás szerint dolgoznak.

A belső csíralemezből származó szöveteknél mindig a gombák dolgoznak.

A középső csíralemezből származó szöveteknél a baktériumok illetékesek, a külső csíralemezből származó szöveteket pedig, a vírusok állítják helyre.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy ezen parányi élőlények többsége nem „kórokozó”, ahogy eddig gondoltuk, hanem szimbióta, vagyis szövetséges, „vendégmunkás” az emberi testben. [A szimbiózis két különböző faj kölcsönösen előnyös együttélését jelenti. Például bizonyos gombafajok és mohafajok szimbiózisa a zuzmó.]

Vegyük figyelembe, hogy baktériumok nélkül nem lennénk képesek megemészteni még a táplálékot sem.

A gyulladásokat sem a baktériumok toxinjai okozzák, hanem minden szöveti átalakítás, helyreállítás során fellépő evolúciós szinten programozott jelenségről van szó. Természetesen a biológiában a fájdalomnak is értelme van. A helyreállítás akkor lesz ideális, ha a megoldás utáni szakaszt nem hordjuk ki lábon, hanem nyugodtan, sokat pihenve elősegítjük a gyógyulást.

A hivatalos orvoslás egyik tévedése, hogy a mikrobákat kikiáltották gonosz ellenségnek, „kórokozóknak”. Persze a kétszakaszúság ismerete nélkül könnyű félreérteni az összefüggéseket.

Ez olyan, mintha abból kiindulva, hogy a tűzoltók minden tűzesetnél jelen vannak arra következtetnénk, hogy akkor bizonyára ők okozzák a tüzeket.

Pin It on Pinterest