A természetes elváltozások vastörvénye


A megbetegedések vastörvénye

Minden természetes elváltozás (régi nevén betegség) egy 5 feltételnek megfelelő érzelmi megrázkódtatás hatására indul be.

Kivételt képeznek azok az elváltozások, melyek baleset, mérgezés, sugárzás, valamint természetellenes táplálkozás hatására jönnek létre. Ezek nem természetes elváltozások, és nem vonatkoznak rájuk a biológiai természettörvények.

 

Mi is ez a fent említett 5 feltétel?

A konfliktus helyzet drámai, lehengerlő, felzaklató, felháborító. Hatására heves érzelmi kilengést produkálunk. A problémát komolynak érezzük, nem tudunk megnyugodni. Fejben folyamatosan a problémán és a lehetséges megoldáson „kattogunk”.

Váratlanul ért [legalábbis az első alkalommal], mint derült égből villámcsapás.

Megütközés jellegű: Számunkra a kialakult helyzet nem kívánatos, és teljességgel elfogadhatatlan.

Elszigetelten megélt: A problémánkat magunkba fojtjuk, nem beszélünk róla, nem mondjuk el senkinek, hogy mi nyomja a lelkünk és, hogy mit éreztünk a drámai sokkhatás pillanatában.

Átmenetileg nincs megoldása: Ha a problémánkat gyorsan sikerül megoldani, akkor garantáltan nem alakulhat ki súlyos betegség.

Az 5 feltételnek egyszerre kell teljesülnie, ha a fenti feltételek közül nem teljesül egyszerre az összes, akkor nem alakul ki testi elváltozás (betegség).

A Biologikában a fenti 5 kritérium, mint az öt DHS kritérium ismert. Ha mind az öt kritérium teljesül, akkor nevezzük a konfliktust biológiai konfliktusnak.

DHS = Dirk Hamer Szindróma = Drámai Sokk Hatás

Minden Természetes elváltozás (betegség) Lelki – Agyi – Szervi szinten egyszerre, azonos ütemben zajlik le. A folyamat során végig a lélek (érzelmeink székhelye) a meghatározó.

Nincsen természetes elváltozás biológiai konfliktus nélkül!

A konfliktus pillanatában kialakulnak az ún. SÍNEK (az agy rögzíti az érzelmi megrázkódtatás körülményeit).

Miért?

Azért, hogy az agy később abban az esetben is el tudja indítani az alkalmazkodási válaszreakciót, ha újra az eredeti konfliktus helyzethez hasonló szituációba kerülünk. Ez már inger-reakció elven fog működni, és nem kell újabb érzelmi megrázkódtatást elszenvedni hozzá. A krónikus betegségek egyik gyakori oka a sínek jelenléte.

Nézzünk egy példát a sínek működésére a könnyebb érthetőség kedvéért.

Kis halacska úszkál a tengerben, egyszer megtámadja egy nagyobb hal, és kiharap egy kis darabot a farokuszonyából. Ezt a kis hal nyilván érzelmi sokk-ként éli meg.

Az agya automatikusan rögzíti a harapás pillanatában jelen lévő összes körülményt. A víz hőmérsékletét, a nagy hal és az iszapos aljzat látványát, sőt még azt is, hogy elég sekély a víz.

Legközelebb, amikor a kis hal éppen a sekélyebb víz felé veszi az irányt, és újra érzékeli az iszapos aljzatot, az agya azonnal riadót fúj és ráveszi, hogy ne is próbáljon meg arra menni, ahol egyszer már támadás érte. A sínek rossz érzéseket fognak kiváltani belőle, az automatikus agy pedig ezzel rákényszeríti, hogy forduljon vissza.

Egyébként a fóbiák is ugyanígy működnek. A sínek aktiválják őket.

Pin It on Pinterest