Petra, egy fiatal magyar hölgy, aki Bosznia-Hercegovinában született, és átélte a délszláv háború (más néven jugoszláv polgárháború) borzalmait. Súlyosan megsebesült, és több barátját is elvesztette a polgárháború során.

Évekkel a háborús események után poszttraumás stressz szindrómát állapítottak meg nála. Extrém pánikrohamokkal küszködött, állandó, irracionálisnak tűnő szorongás és félelmek kínozták őt. Állapota egy idő után javult, de tudta, hogy a probléma oka lelki szinten nincs megoldva. Félt attól, hogy visszaesik, és megint kicsúszik az élete feletti irányítás a kezéből.

Számomra teljesen nyilvánvaló volt, hogy az ún. sínek hatására újra aktiválódott nála egy régi, traumatikus esemény érzelmi töltése. A Biologika szerint sín lehet szinte bármi, ami jelen volt az érzelmi megrázkódtatás pillanatában.

Egy személy, szituáció, látvány, hangok, zajok, szagok. A lényeg, hogy ezek tudat alatt emlékeztessenek az elszenvedett megrázkódtatásra, vagy traumára. A sínek automatikus reakciót váltanak ki az emberekben, és negatív érzelmek aktiválódnak a hatásukra. (Például félelem, düh, kétségbeesés, indulat.)

Petránál egy különleges ásó technikát használtunk, hogy megtaláljuk azt az eseményt a múltjából, mely a problémát okozza. Mindkettőnk nagy meglepetésére ez az esemény semmilyen módon nem kötődött a háború borzalmaihoz, vagy a sérüléséhez.

A technika hatására eszébe jutott egy rég elfeledett emlék. Nagyjából 6 éves lehetett, amikor a szülei egy alkalommal otthon hagyták őt a nővérével. A nővérének kellett rá vigyáznia, akinek az a „nagyszerű” ötlete támadt, hogy nézzenek meg egy horror filmet. A film rendkívül rémisztő volt, amire a nővére sem számított.

Kiderült, hogy ennek a horror filmnek a megnézése okozta a későbbi szorongást, és pánik rohamokat, miután sínek hatására újra aktiválódott a rég elfeledett érzelmi trauma. Petra már attól is elkezdett remegni, hogy tudatosan rágondolt erre a filmre.

Megkértem őt, hogy 1-től 10-ig terjedő skálán helyezze el, hogy mennyire érezte súlyosnak ezt a traumát. Az egy azt jelenti, hogy alig érintette meg az eset, a tíz pedig azt, hogy nagyon szörnyűnek élte meg azt.

Azt mondta erre, hogy az érzelmi sokk, melyet ez az esemény okozott (egy tízes skálát figyelembe véve) minimum 15-ös erősségű.

Ezután egy rendkívül hatékony, speciális technikát alkalmaztunk a trauma negatív érzelmi töltésének megszüntetéséhez.

Miután ezzel végeztünk, megkértem Petrát, hogy gondoljon ismét a horror filmre, és mondja el, hogy most mit érez ezzel kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy semmit!

Az esemény teljesen semlegessé vált a számára! Félelme és iszonyata teljesen eltűnt. Azóta is nagyszerűen érzi magát.

Tanulság: 7 éves kor alatt a gyerekek elméje nagyon könnyen befolyásolható. Az agyuk sokszor nem tud különbséget tenni képzelet és valóság között. Ráadásul 7 év alatti gyermekeknél a théta agyfrekvencia (4-7Hz) a domináns, ez az oka annak, hogy elméjük minden benyomást sokkal könnyebben elfogad és elraktároz, mint a felnőttek esetében.

Mit nyersz a Tudatszinkronizációval ?

  • Felismered hogyan működik a világ valójában
  • Megtanulod hogyan tudod megváltoztatni az életed
  • Megtanulod elfogadni, sőt szeretni önmagad
  • Rájössz mi az, ami miatt eddig esetleg nem sikerült úgy az életed, ahogy szeretted volna
  •  Megtanulsz tudatosan teremteni
  • Tudatossági szinted jelentős mértékben emelkedni fog
  • Ha elég eltökélt és kitartó vagy, megtapasztalhatod azt a tudatállapotot, amelyet a keleti vallások megvilágosodásnak neveznek.
  • Megtanulod hogyan tudsz megszabadulni azoktól a régi korlátoktól, melyek eddig a boldogságod útjában álltak

Időpontot foglalok

június 2022
hét ked sze csü pén szo vas
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Pin It on Pinterest