Mihály egy középkorú férfi, aki állandó szorongásától és visszatérő párkapcsolati problémáitól kívánt megszabadulni a Tudatszinkronizáció segítségével.

Elmondta, hogy gyermekkora óta, gyakran törnek rá negatív érzések, elsősorban szorongás, mely megkeseríti az életét. Leggyakrabban olyan szituációk, élethelyzetek váltják ki nála ezt a szorongást, melyekben kicsúszik az irányítás a kezei közül, és képtelen befolyásolni a történéseket.

A másik visszatérő jellegű probléma az életében az, hogy rendszeresen elrontja a párkapcsolatait, és szavaival élve: „Mindig elhagynak a nők.”

Mihálynál is alkalmaztuk a dualitás kiegyenlítő technikát és egy speciális ásó technikát is, melynek célja rég elfeledett emlékek felszínre hozása, tudatosítása.

Hirtelen Mihály eszébe jutott egy óvodás korából származó emlék. Rendszeresen az anyukája vitte haza őt az óvodából, méghozzá a szokásos délutáni csendes pihenő előtt, mert a kis Misi nagyon utált ott aludni.

Egyszer aztán megtörtént a tragédia (legalábbis Misi így élte meg kisgyermekként). Egyik nap az anyukája kicsit késett, Misi pedig elaludt. Amikor kicsit később felébredt az anyukája már elment nélküle, mert nem akarta felébreszteni Misit.

Misi megkérdezte az óvó nénit, hogy hol az anyukája? Az óvó néni erre azt válaszolta, hogy: „Itt hagyott téged”. Misi ezt hallva teljesen kikészült, és keserves zokogásba kezdett. Vigasztalhatatlan volt. Nyilván úgy érezte, mint akinek kihúzták a lába alól a talajt. Nem tudta, hogy egyáltalán visszajönnek e érte a szülei, vagy végleg magára hagyják. Ne feledjük el, hogy Misi 4 év körüli kisgyerek volt ekkor.

Negatív, korlátozó jellegű hitrendszerekkel általában akkor szoktunk azonosulni érzelmileg, amikor valamilyen érzelmi megrázkódtatás ér, vagy egyéb okból nagyon padlón vagyunk. Misi ebben a szituációban a következő hitekkel azonosult:

„Mindent irányítanom (kontrollálnom) kell, mert különben nem tudok túlélni.”

„Engem mindig elhagynak a nők.”

Ez utóbbi hithez egy kis magyarázat: A tudatalatti imádja az általánosításokat. Sokkal gyorsabban tud reagálni a környezetre és az előálló helyzetekre, ha általánosít.

Az „Engem mindig elhagynak a nők.” továbbá tartalmaz egy időhatározót is („mindig”). Ez az időhatározó pedig fenntartja és állandósítja ezt a hitet az időben.

Emellett egy másik általánosítást is tartalmaz: Misi anyukája is nő, ráadásul a női szerep sajátosságait is a kisgyermek általában otthon tanulja meg, úgy, hogy megfigyeli az anyja viselkedését és a családban betöltött szerepét. A tudatalatti pedig általánosít. Az anya viselkedését az összes többi nőre is kivetíti.

Az teljesen mindegy, hogy a valóságban fel sem merült, hogy elhagyják Misit a szülei, ő mégis így élte meg a dolgot. Az egyetlen valóság számunkra mindig a saját megélésünk. Főleg gyermekkorban igen gyakori, hogy egy helyzetből vagy történésből helytelen következtetéseket vonunk le, és az ilyenkor rögzült program alapján éljük utána végig akár egy egész életünket.

Megpróbáltuk a szokásos módszerrel törölni a fenti hitrendszereket, de azok csak nem akartak megszűnni.

Ha egy hitrendszer, vagy meggyőződés makacsul fennáll, és nem hajlandó megszűnni, akkor alapvetően 3 eset lehetséges.

 1. nem találtuk meg még a probléma gyökerét, vagyis azt a hitet, ami az egész hit-láncolatot fenntartja.
 2. kiszolgáló mintázatot futtat a kliens.
 3. Egy egó-töredék miatt nem lehet megoldani a problémát.

 

Ebben az esetben is egy egó-töredék akadályozta meg a káros hitrendszerek törlését. Az egó-töredékek hitekből, magatartási mintákból és érzésekből álló összepréselődött egó darabkák. Olyanok, mint egy kicsi én. Egy különleges technika segítségével lehet őket feloldani. Ezt a technikát csukott szemmel végezzük.

Misinek sikerült rátalálnia az egó-töredékre. Lelki szemei előtt gyermekkori önmaga jelent meg, aki háttal ült neki és keservesen sírt.  Ezután megfordult, és a frászt hozta Misire. Misi úgy írta le, hogy a gyermekkori önmaga volt az, de szörny fejjel és agyarakkal.

Az egó-töredék megszüntető technika segítségével sikerült végül feloldani ezt az önállósodott egó darabkát, mely állandóan rossz érzéseket keltett Misiben, olyan helyzetekben, amikor úgy érezte, hogy nem tudja kontrollálni az életét.

Később Misi arról számolt be, hogy már képes jól érzi magát a bőrében, az irányítási kényszere, mely egész életét végigkísérte már csak nagyon ritkán jelentkezik, és a Tudatszinkronizáció megváltoztatta az életét.

Mit nyersz a Tudatszinkronizációval ?

 • Felismered hogyan működik a világ valójában
 • Megtanulod hogyan tudod megváltoztatni az életed
 • Megtanulod elfogadni, sőt szeretni önmagad
 • Rájössz mi az, ami miatt eddig esetleg nem sikerült úgy az életed, ahogy szeretted volna
 •  Megtanulsz tudatosan teremteni
 • Tudatossági szinted jelentős mértékben emelkedni fog
 • Ha elég eltökélt és kitartó vagy, megtapasztalhatod azt a tudatállapotot, amelyet a keleti vallások megvilágosodásnak neveznek.
 • Megtanulod hogyan tudsz megszabadulni azoktól a régi korlátoktól, melyek eddig a boldogságod útjában álltak

Időpontot foglalok

június 2022
hét ked sze csü pén szo vas
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Pin It on Pinterest