Balázs, egy 40 év körüli fiatalember komoly túlsúly problémáival keresett meg.

138 kg volt már a súlya. Hiába próbálta követni az egyik felkapott, és véleményem szerint nem is rossz diéta (étrend) előírásait, nem sikerült fogynia. Inkább csak tovább hízott. Elpanaszolta, hogy pár évvel korábban, miután sikerült leadnia pár kilót, nagyon gyorsan visszahízott.

Leteszteltük nála a következő hitrendszereket: „Biztonságban érzem magam.” – a válasz NEM volt.

„Én soha nem fogok tudni lefogyni.”

„Nagyon nehéz lefogyni.”

“Ha vékony lennék, akkor nem lennék biztonságban.” – Mindegyik esetben IGEN volt a válasz.

 

Ezek mellett még egyéb korlátozó hitrendszereket is leteszteltünk, melyekre igen volt a tudatalatti válasza.

Elmagyaráztam Balázsnak, hogy a testsúlyunk is elsősorban az agyunk, és a tudatalattink irányítása alatt áll. Vagyis addig nem fog tudni lefogyni, amíg a tudatalattija nem engedélyezi ezt.

Mind a kövérségnek, mind pedig a soványságnak megvannak az előnyei.

A soványság előnye, hogy a megtámadott élőlény gyorsan el tud futni a támadója elől.

A kövérségnek a túlélés szempontjából sok előnye van. Igaz, hogy a kövérebb ember vagy állat sokkal lomhább és nem tud könnyedén elmenekülni, de a kisebb állat a nagyobb méretű állatot nem meri megtámadni. Így a túlsúly biológiai előnyt jelenthet.

Másrészről, nem is olyan régen, a háborúk és éhínségek idején a többlet súly jelentette a különbséget élet és halál között. Továbbá jelenleg is vannak olyan afrikai törzsek, ahol még napjainkban is a kövérség és a túlsúly egyfajta társadalmi státuszt jelent.

Balázsnál az „ásás” során felszínre került egy hit, miszerint: „ A gazdagok kövérek, a szegények soványak.”

Természetesen senki sem szeretne szegény lenni tudatosan, a fenti hit szerint viszont a vékony emberek szegények, a tudatalatti szerint ilyen esetben a gazdagság és a vele együtt járó kövérség a kívánatos.

Balázs apja és nagyapja is túlsúly problémákkal küzdött, míg Balázs testvére egy átlagos testalkatú fiatalember. Kiderült, hogy Balázs az édesapja hitrendszereit is átvette. Például: „100 kiló alatt nincs ember” Vagyis 100 kiló alatt nem igazi férfi a férfi. Illetve: „Mindegy mit eszünk, csak sok legyen!” Továbbá „Mindent meg kell enni, ételt nem dobunk ki.”

Megvizsgáltuk továbbá Balázs családfáját is. Bármilyen meglepő, bizonyos családi mintákat, és a fel nem oldott családi traumák lenyomatait sokszor örököljük a felmenőinktől.

A következő történetre derült fény: Balázsnak a dédapját elhurcolták az oroszok kényszermunkára, a Szovjetunióba. 5 évvel később, gyalog jött haza, csont soványra fogyva, és hazatérte után nem sokkal elhunyt.

Balázs tőle örökölte azt a mintát, hogy a legkisebb stressz esetén is azonnal farkaséhség tört rá, és emiatt ennie kellett. Az agya stresszre adott válaszreakciója a evés és a hízás volt, hogy nehogy ő is úgy járjon, mint a dédapja.

Balázsnál jól látható, hogy elég sok, különböző vonatkozása volt a súlyproblémáinak.

Kiderült az is, hogy elég sovány kisfiú volt. És a szülei ezt többször meg is jegyezték. „Nagyon csúnya a sovány ember.” – Ez volt különben is az apja szava járása.

A fentiek miatt, gyerekkorában Balázs azt a döntést hozta, hogy meg szeretne hízni, illetve, hogy jó kövérnek lenni, mint az apja. Az ilyen jellegű döntéseket nagyon sokszor érzelmi alapon hozzuk meg, és nem tudatosan. Mégis egy ilyen jellegű döntés hatással van ránk mindaddig, míg ismét fel nem fedezzük, és meg nem szüntetjük.

Balázs emellett el akart határolódni bizonyos fajta emberektől, erre is megoldást jelentett a túlsúly, hiszen az egy elhatároló funkciót is képes betölteni. Segítségével könnyebb távolságot tartani, és kijelölni a határokat.

Arra is fény derült, hogy Balázs mostanában jelentősebb pénzösszeget vesztett el, és már csak ezért sem érzi magát biztonságban. Ezt figyelembe véve pénzzel és sikerrel kapcsolatban is nagytakarítást kellett csinálnunk Balázs tudatalattijában.

A fent ismertetett káros, romboló hatású hitrendszereit töröltük a tudatalattijából.

Balázs állandó éhségérzete a Tudatszinkronizáció hatására megszűnt. A fogyás végre beindult.

Balázs eredményei:

4 hónap alatt:

– 14kg

– 16cm haskörfogat

– 5,5% zsigeri (hasi) zsír

Mit nyersz a Tudatszinkronizációval ?

  • Felismered hogyan működik a világ valójában
  • Megtanulod hogyan tudod megváltoztatni az életed
  • Megtanulod elfogadni, sőt szeretni önmagad
  • Rájössz mi az, ami miatt eddig esetleg nem sikerült úgy az életed, ahogy szeretted volna
  •  Megtanulsz tudatosan teremteni
  • Tudatossági szinted jelentős mértékben emelkedni fog
  • Ha elég eltökélt és kitartó vagy, megtapasztalhatod azt a tudatállapotot, amelyet a keleti vallások megvilágosodásnak neveznek.
  • Megtanulod hogyan tudsz megszabadulni azoktól a régi korlátoktól, melyek eddig a boldogságod útjában álltak

Időpontot foglalok

június 2022
hét ked sze csü pén szo vas
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Pin It on Pinterest