Ez egy nagyon fontos kérdés, ha boldog és sikeres életet szeretnél élni.

Felmerül a kérdés, hogy egy ember mi alapján dönt arról, hogy kire hallgasson?

Sajnos sokan, még manapság is vakon hisznek a tekintélyeknek, és hallgatnak rájuk anélkül, hogy egy kicsit használnák a saját fejüket is, vagy esetleg tájékozódnának egy adott témával kapcsolatban.

Meg kell azonban jegyeznem, hogy manapság rengeteg információval bombáznak minket nap, mint nap. Sok esetben pedig nem is olyan könnyű eldönteni, hogy kire érdemes hallgatni.

Néhány témakörrel kapcsolatban könnyebb helyzetben vagyunk, (ilyen többek között a Biologika is) mivel saját magunk is le tudjuk ellenőrizni az adott tárggyal kapcsolatos állítások valóságtartalmát.

A Tekintélyekről

A tekintély olyan ember, akire figyelnek, akinek a véleményét figyelembe veszik, akit követnek. A probléma persze nem a tekintéllyel van, hanem a túlzott tekintélytisztelettel.

Ez egészen beteges szintig fajulhat, amikor már nem az számít, hogy mit mondanak, hanem csak az, hogy ki mondja. ( Például az emberek egy része mindent a legkisebb kételkedés nélkül elhisz, amit egy fehér köpenyes tekintély mond neki az egészségével kapcsolatban.)

A nagy baj ott kezdődik, amikor egy embert, vagy az emberek egy csoportját vakon követik és fenntartások nélkül mindent elfogadnak, amit ez az ember, vagy csoport állít.

Egy orvossal folytatott vitám során, például az ő végső érve az volt, hogy az általa védelmezett „tudást” ő az egyetemi professzorától hallotta, úgyhogy biztos, hogy igaz. Ezen a ponton már láttam, hogy teljesen felesleges ezzel az emberrel tovább vitatkoznom…

A tekintély a bizalmon alapszik. Az emberek bíznak az adott szaktekintélyben, és ezért hisznek neki. Minden korszaknak megvoltak az előnyben részesített tekintélyei.

A középkorban Európában például a Katolikus Egyház és a pápa volt az igazság megkérdőjelezhetetlen forrása. Elég volt csak a Bibliára, vagy az anyaszentegyházra hivatkozni, és az emberek vakon elhitték, hogy az adott kijelentés igaz.

Manapság a tudomány vette át az egyház szerepét, az emberek nagy része bármit gondolkodás, és kételkedés nélkül elhisz, ha az adott kijelentést úgy fogalmazzák meg, hogy beleszövik a „tudományos tény” vagy a „tudósok bebizonyították” kifejezéseket a mondandójukba.

Az emberek tudatlanságban tartásának egyetlen ellenszere a tudatossá válás. Nem szabad mindent elhinni, amit hallasz, ki kell fejlesztened a kritikai gondolkodást és kérdéseket tenni fel a hallott információval kapcsolatban. Különbséget kell tudni tenni a tények és a „közlemények” között.

Hogyan? Úgy, hogy leellenőrzöd az adott – sokszor tényként kezelt – kijelentéseket.

Ha ez semmilyen módon nem lehetséges, akkor vagy nem is fontos az adott dolog igazságtartalmának kiderítése ( például, hogy járt e ember a Holdon, vagy, hogy az ősrobbanással, a semmiből jött e létre a világegyetem).

Vagy, amennyiben nevetségesen bonyolult, de meglepően fontos (például az egészségeddel kapcsolatos), ennek ellenére ellenőrizhetetlen információkat akarnak lenyomni a torkodon, akkor már kezdhetsz is gyanakodni, hogy valami nem stimmel.

Hiszen az igazság általában egyszerű. Ha valamit nem lehet elmagyarázni egy 10 éves gyereknek úgy, hogy ő is megértse, akkor fölösleges az adott „tudással” foglalkozni.

Visszatérve a kérdésre: Kire hallgass?

Néhány további tipp:

Hallgass arra, aki már ott van, ahová te is el szeretnél jutni. Vagyis, aki már elérte azokat a célokat, melyeket te is el szeretnél érni.

 

A tényekből állapítsd meg az igazságot!

Ha sikeres akarsz lenni az életben, akkor meg kell tanulnod különbséget tenni tények és vélemények között.

Tény az, amit bizonyítani lehet. A véleményeket ellenben nem lehet bizonyítani.

Ez nem jelenti azt, hogy a tények jobbak lennének, mint a vélemények. Viszont meg kell tanulnod különbséget tenni közöttük.

Példák tényekre:

„Minden természetes elváltozás (betegség) egy 5 feltételnek megfelelő érzelmi megrázkódtatás hatására jön létre.”

Megjegyezném, hogy eddig már legalább 100 természetes elváltozás (betegség) kapcsán ellenőriztem le ezt a tételt, és minden esetben helytállónak bizonyult. Továbbá a betegséget kiváltó megrázkódtatás érzelmi árnyalata is minden egyes esetben megegyezett a Hamer doktor által leírtakkal.

„ A Föld gömb alakú.” (pontosabban geoid alakú) – Ezt többek között az űrből készített felvételek bizonyítják.

Példák véleményekre:

Vegyük észre, hogy a vélemények valójában csak hitek (Olyan elképzelések, melyeket valaki igaznak gondol.)

„Vedd el fiam, jó feleség lesz belőle.”

„ Ezzel a betegséggel sajnos együtt kell élni.”

” Vállalkozni veszélyes.”

„ Vedd meg ezt a részvényt, fel fog menni az ára.”

„ Sajnos, ön rákos, és csak 5% a túlélési esélye.”

Pin It on Pinterest